Publicerad 2009-01-21

Svenska Pig bildar bolag

För att bli ett ännu starkare stöd inom svensk grisproduktion storsatsar Svenska Pig och bildar bolag – med mer resurser och ny vd.

Sedan hösten 2006 har Svenska Pig arbetat för att ytterligare förstärka svensk grisproduktions konkurrenskraft. Svenska Pig utvecklar, samlar och förmedlar kunskap till grisföretagare. Från att tidigare ha varit en avdelning inom Svenska Djurhälsovården AB tar Svenska Pig nu steget fullt ut och blir ett eget bolag som på bästa sätt ska hjälpa grisföretagarna att få ännu bättre lönsamhet.

Ny vd blir Theres Strand, som även kommer att fortsätta sin nuvarande tjänst som vd på Taurus Köttrådgivning AB. Hon har bred erfarenhet av hur man bygger upp bolag och skapar effektivitet och lönsamhet inom köttproduktion.

– Det ska bli spännande att få jobba med Svenska Pig. Det känns som om det finns ett sug efter ökade aktiviteter inom grisnäringen, säger Theres Strand.

– Jag tror att både Svenska Pig och Taurus kommer att tjäna på samarbetet, främst genom att vi får tillgång till varandras kompetens och genom erfarenhetsutbyte mellan rådgivare och företagare. Det blir en kostnadseffektiv lösning som kommer att ge både gris- och nötköttsföretagare en ökad konkurrenskraft, säger Theres Strand.

För mer information, kontakta
Theres Strand, VD Svenska Pig, 0480-49 64 04, 070-385 45 10
Anniqa Nygård, styrelseordförande Svenska Pig, 0934 -21004, 070-6412015
Bolaget som jobbar för svensk grisproduktion.

Svenska Pig ägs av:
Avelspoolen
Danish Crown Livsmedel
Kristianstadsortens Lagerhusförening
Lantmännen
Scan
Svenska Foder
Sveriges Grisföretagare
och medfinansieras av Lantbrukarnas Riksförbund genom Kraftsamling Gris